U bent hier
‘Vlaamse Veerkracht’ ook impuls voor onroerend erfgoed

Vlaanderen investeert met het relanceplan Vlaamse Veerkracht 4,3 miljard euro om ons economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. 100 miljoen daarvan wordt geïnvesteerd in onroerend erfgoed. Vandaag zijn de keuzes gemaakt. De Vlaamse Regering zet enerzijds in op onderhoud en restauratie van erfgoed en anderzijds op een aantal projecten met een brede maatschappelijke meerwaarde.
Een eerste grote schijf van 90 miljoen euro aan investeringen ging onder meer rechtstreeks naar tal van aanvragen voor restauratiepremies die nog op de wachtlijst stonden, naast enkele specifieke projecten zoals de restauratie van het kasteel van Heers, het Thermae Palace en de Koninklijke gaanderijen in Oostende en investeringen in het polderdorp Doel.
Investeren in erfgoed is investeren in welvaart
Het resterende budget zet minister Diependaele in op investeringsprojecten met een grote maatschappelijke meerwaarde die op korte termijn van start kunnen gaan. Verder bouwt hij de wachtlijst voor restauratie-en erfgoedpremies opnieuw een stuk af. “Ik ben ervan overtuigd dat investeren in erfgoed een hefboom is om van Vlaanderen een plek met een ziel te maken waar burgers, ondernemers en bezoekers kunnen floreren. Investeren in erfgoed is investeren in de welvaart van Vlaanderen en in het welzijn van de Vlaming”, zegt minister Diependaele.